Rețete

Rețetele sunt parte integrantă a articolelor, nu renunța-ți a le căuta în cuprinsul acestora deoarece fiecare dintre ele merită încercat măcar odată. Știu că pînă la urmă totul se rezumă la gustul omului și nu putem fi la fel cu toții, dar cred că veți găsi rețete pe gustul fiecăruia.

Aperitive
  1. Blinele de Bășica porcului - Bășica porcului (Calvatia gigantea)
  2. Ciuperci cu brânză albastră și cușcuș - Champignonul delicios (Agaricus bitorquis)
  3. Ciuperci enokitake învelite în bacon - Enokitake (Flammulina velupites)
  4. Ciuperci pe pâine prăjită - Buretele de mai (Calocybe gambosa)
  5. Crostini cu trufe și brânză de capră - Trufa magnaților (Tuber magnatum)
  6. Firimituri aromate cu zbârciogi și vin - Zbârciogul de stepă (Morchella steppicola)
  7. Hribi cu maioneză și piept de pui - Hribul lui Fechtner (Boletus fechtneri)
  8. Omletă cu violete false - Violete false (Lepista personata)
  9. Parmezan cu Cașul ciorii - Cașul ciorii (Lycoperdon perlatum)
  10. Pate de ciuperci cu sos de soia - Gheba ciobanilor (Kuehneromyces mutabilis)
  11. Pizza cu cuci - Cucul (Amanita rubescens)
  12. Râșcovi usturoiați - Râșcovul delicios (Lactarius deliciosus)
  13. Taco cu huitlacoche - Tăciunele comun (Ustilago maydis)
  14. Vinete umplute cu dovlecel și ciuperci - Ciuperca cerbilor (Pluteus cervinus)
  15. Zbârciogi umpluți cu caise uscate și usturoi - Zbârciogul suplu (Morchella elata)
Băuturi
  1. Capuccino cu ciuperci - Violete (Lepista Nuda)
  2. Cocktail cu prunele pământului - Prunele pămâtului (Entoloma abortivum)
  3. Ketchup de champignioane - Champignonul de pădure (Agaricus silvaticus)
  4. Matsutake Dobin Mushi - Matsutake (Tricholoma matsutake)
Deserturi
  1. Dulceață de hribul zadei - Hribul zadei (Suillus grevillei)
  2. Foetaj cu șuncă și ciuperci - Buretele cu perucă (Coprinus comatus)
  3. Gem de Laccaria și Clitocybe odora - Amăgitoarea de ametist (Laccaria amethystina)
  4. Înghețată de hribi cu aromă de anason - "Ciuperca anason" Clitocybe odora
  5. Mille feuille cu trufe, vanilie și ciocolată albă - Trufa de nisip (Terfezia terfezioides)
  6. Pachețele cu ciuperci - Champignonul sărat (Agaricus bernardii)
  7. Spumă de trufe nerge - Trufa de vară (Tuber aestivum)
  8. Șerbet de gălbiori - Gălbiorul (Cantharellus cibarius)
Feluri principale
  1. Ananas acrit și Coama leului - Coama leului (Hericium erinaceus)
  2. Cartofi copți cu aromă de trufe - Trufa scobită (Tuber excavatum)
  3. Cartofi umpluți cu ciuperci - Vinețica porumbeilor (Russula cyanoxantha)
  4. Champignons provencale - Champignonul oilor (Agaricus arvensis)
  5. Chiftele cu hribi și nuci - Hribul estival (Boletus reticulatus)
  6. Ciuperci la grătar - C. de burgundi (Stropharia rugosoannulata)
  7. Creasta cocoșului în sos de lapte - Creasta cocoșului (Ramaria botrytis)
  8. Curcan aromat cu hribi - Hribul cenușiu (Boletus edulis)
  9. File de șalău cu ciuperci - Băloasa de martie (Hygrophorus marzuolus)
  10. Friptură de porc cu trufe de iarnă - Trufa de iarnă (Tuber brumale)
  11. Găina beată a pădurii - Puiul pădurii (Laetiporus sulphureus)
  12. Iuțări prăjite cu slănină și brânză - Lăptuca iute (Lactarius piperatus)
  13. Limba boului cu rondele de ceapă - Limba boului (Fistulina hepatica)
  14. Muguri de ferigă cu zbârciogi și homar - Zbârciog (Morchella crassipes)
  15. Nabemono - Foalele vacii (Grifola frondosa)
  16. Păr de înger cu shiitake - Shiitake (Lentinula edodes)
  17. Pui cu ciuperci și mazăre - Bălușca rozalie (Gomphidius roseus)
  18. Pui pane cu aromă de ciuperci - Bășica cenușie (Bovista plumbea)
  19. Ravioli cu ciuperci - Pălăria șarpelui (Macrolepiota procera)
  20. Salată de cartofi cu ciuperci - Flocoșelul (Hydnum repandum)
  21. Slănină prăjită cu urechea nucului - Urechea nucului (Polyporus squamosus)
  22. Somon în sos de Trâmbița piticului - Trâmbița piticului (Craterellus cornucopioides)
  23. Sote de iepure cu ciuciuleți - Zbârciogul semi-liber (Mitrophora semilibera)
  24. Tarta morăriței - Morărița (Clitopilus prunulus)
  25. Tăiței soba cu urechiușe și muguri de bambus - Urechiușe (Auricularia auricula-judae)
  26. Tocană de porc cu ciuperca de luncă - Ciuperca de luncă (Cuphophyllus pratensis)
Murături
  1. Ciuperci de pădure în ulei - Pâlnioara uriașă (Infundibulicybe geotropa)
  2. Ghebe cu usturoi și pătrunjel - Ghebe (Armillaria mellea)
  3. Murătură de laba ursului - Laba ursului (Ramaria aurea)
  4. Murătura de pitarcă cu ardei iuți - Pitarca aspră (Leccinum scabrum)
Salate
  1. Crăița simplă - Buretele domnesc (Amanita caesarea)
  2. Salată de ciuperci cu roșii - Vinețica pestriţă (Russula virescens)
  3. Tofu cu homarul pădurii în sos de ghimbir - Homarul pădurii (Hypomyces lactifluorum)
Supe și Ciorbe
  1. Ciorbă de burtă falsă cu păstrăvi de fag - Păstrăvul de fag (Pleurotus ostreatus)
  2. Ciorbă țărănească cu smântână și ciuperci - Buretele de mică (Coprinellus micaceus)
  3. Supă crem cu pâinișoare - Pâinişoara (Russula alutacea)
  4. Supă crem de pitoașcă - Pitoașca vopsită (Suillus pictus)
  5. Supă Thai cu trufe false - Steluța barometru (Astraeus hygrometricus)
Tratamente
  1. Baie revigoratoare - Zgura mesteacănului (Inonotus obliquus)
  2. Tinctură de Ganoderma lucidum - Lingurița zânei (Ganoderma lucidum)

Niciun comentariu :

Vă rog fără comentarii anonime pentru că nu vor fi publicate!
Demonstrați ca dețineți coloană vertebrală!

Trimiteți un comentariu