Cum te înfrumusețează ciupercile?

dr_weil
Mega-Mushroom Skin Relief
Cel mai des privim ciupercile, din punctul de vedere al cometibilității lor; dar cred că această abordare este de departe incompletă; și cu toate că nu vă pot forma o imagine completă, deoarece unele aspecte îmi scapă chiar și mie, am să încerc totuși să întregesc această imagine... De multe ori ne referim la ciuperci ca având proprietăți medicinale, însă ne lovim de teama noastră față de ciuperci (față de necunoscut) și implicit de faptul că pentru a beneficia de aceste proprietăți trebuie să...

consumăm într-un fel sau altul părți ale ciuperii (prin mâncăruri, ceaiuri, extrase sub formă de pastile, pulbere ...). Dar adevărul este că nu în totdeauna trebuie consumată o ciupercă pentru a beneficia de proprietățile medicinale ale sale.

Avem multe ciuperci așa zise medicinale "consacrate". Printre acestea nici nu știu cu care să încep și în mod sigur nu le voi putea prezenta pe toate, dar măcar în treacăt m-aș opri la: Lentinula edodes, cunoscută și ca ciuperca Shiitake; care are proprietăți anti-inflamatorii, anti-oxidante... Cremele cosmetice cu extras din această ciupercă, detoxifică și ajută netezirea (întinerirea) pielii. Cu această ocazie profit și de faptul, că deși pe la noi nu sunt (încă) cele mai populare ciuperci, avem și noi producătorii noștri autohtoni, printre care se numără și donmul Daniel Molnar.

Dacă ținem seama și de alte aspecte, ca de exemplu faptul că ceaiul verde are proprietăți de foto-protecție contra razelor ulraviolete care pot cauza daune la nivel de ADN și combinând astfel de elemente într-un produs finit cum ar fi de exemplu o cremă de mâini ... ar deveni foarte rapid un produs de succes... Astfel putem beneficia de efectele benefice ale ciuperci fără să fim obligați a trece peste fobia noastră de a consuma ciuperci. Spre norocul nostru, astfel de produse nu trebuiesc înventate, ele deja există, se găsesc în comerț, iar unul dintre aceste produse, (poate chiar cel mai de încredere) este gama de produse a Dr. Andrew Weil, Mega Mushroom Skin Relief.

Produsele Weil, sunt toate produse naturale; unele având în compoziția lor și extrase din ciuperci ca: Hypsizicus ulmarius, Cordyceps sp., Ganoderma lucidum; pe lângă alte extrase din plante și fructe. Cei interesați pot găsi un review complet al acestei game de produse pe Evening lavender. Cert este însă faptul că fie vrem să recunoaștem, fie că nu; ciupercile joacă un rol foarte mare în tot ceea ce inseamnă viață pe pământ, iar Paul Stamets chiar dacă e considerat un visător și desconsiderat pentru acest aspect; e totuși persoana care se apropie cel ami mult de această lume dintr-o perspectivă mult mai accesibilă; putând ajuta la mai buna înțelegere a ciupercilor.

Printre rânduri v-aș mai aminti cum că astfel de proprietăți nu pot fi ignorate; cel mai bun exemplu este compania Johnson & Johnson, care efectuează studii privind utilizarea extrasului de shiitake în gama sa de produse Aveeno Positively Ageless.

Iar dacă calitatea se poate prezenta în imagini, v-aș sugera prezentarea de mai jos:

2 comentarii :

  1. Să ştii, chiar am început să fac riduri. :)
    Dar am mâncat acum două zile o salată din ciupercile menţionate care chiar m-a lăsat cu gura căscată. De poftă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca doar o portie nu face minuni, daca vrei sa "intineresti", trebuie sa perseverezi :)

      Ștergere