Tehnologia impune necesitatea (A)

asus_fonepad7
Asus FonePad7
Omul se poate naște poet, dar niciodată nu se naște cu bagajul de cunoștiințe gata însușite. Nici măcar la bătrânețe nu se poate lăuda că le cunoaște pe toate. De aceea, orice bun ciupercar (fie amator, fie profesionist), are în rucsacul său cel puțin un îndrumar care să îl poată ajuta în recunoașterea ciupercilor încă din pădure și evitând astfel să culeagă ciuperci otrăvitoare. Dar credeți că este atât de ușor? Oh, nuuu ...

în rucsac avem mai multe: un sandwich ambalat în grabă de soția grijulie, un briceag necurățat de la ultima folosire, un termos închis neatent din care ne picură cafeaua ... și multe alte obiecte care până la urmă ne vor păta îndrumarul atât de îndrăgit. Astea ca să nici nu mai amintesc de faptul că paginile acestuia vor purta urma degete noastre murdare, sau că se vor "boții" pe la colțuri ajungînd într-un final de nefolosit.

Înseamnă asta că viitorul este atât de sumbru? NU; și o spun categoric. deoarece tehnologia ne oferă instrumentele necesare de a face un pas înainte; și ca un bun orator, am să vă dau chiar exemplul meu. Cei ce mă urmăriți și pe facebook, știți că lucrez pe un proiect, o enciclopedie electronică mobilă, în care utilizatorul să poată căuta și identifica ciuperci într-un mod ușor, rapid și cât mai plăcut. Enciclopedie care să poată rula atât pe smartphone-uri cât și pe tablete. Instrumente atât de comune și utilizate în ziua de azi, încât nici nu ne mai putem imagina viața fără ele.

Înainte de a continua vreau să vă întreb și ceva personal. Cum vă folosiți cel mai des smartphonul (ca și telefon, nu pentru diferite aplicații)? Cu handsfree? Fără să vă aștept raspunsurile și să fac statistici pe baza acestora, vă pot spune cu mâna pe inimă, că majoritatea n-il folosim cu handsfree: fie că suntem la volanul mașinii, fie pe bicicletă sau în autobuz, poate chiar ne plimbăm sau suntem la cumpărături, dar cert este că avem la noi acest accesoriu devenit indispensabil. Și atunci vă întreb: nu tehnologia impune necesitatea?

Încetișor trec și eu la versiunea 4.0; nu mai sunt tânărul de odinioară, (indiferent cum m-aș simții), iar odată cu vârsta vin și necazurile ... motiv pentru care nu mai sunt dispus să car cu mine cărți, telefoane, laptopuri și multe alte instrumente și m-am hotărât să-mi cumpăr un Asus FonePad7 care le are pe toate și pe care îmi voi putea rula fără probleme aplicația.

De ce tocmai pe acesta și nu vreo altă tabletă? Este foarte simplu, această "tabletă" este prima dacă nu singura de pe piață care combină portabilitatea cu telefonia într-un design suficient de mare; combinând suprafața mare de vizualizre a tabletelor (nu trebuie să mă mai chinui să descifrez imagini sau caractere mici din aplicații  smartphone cu ecrane minuscule), cu funcția de telefonie care ne permite accesul oriunde, (chiar și din pădure de unde îmi culeg ciupercile), la care dacă mai consider și un accesoriu Handsfree și o tastatură Bluetooth, va deveni instrumentul meu preferat în drumeții.

Nu vreau să vă conving de nimic, însă am și un secret; ați verificat careva prețul celor de la Bocris? Fără a le face reclamă, pot spune că promoția lor actuală este imbatabilă. Aruncați doar un ochi pe pagina lor și vă veți convinge; precum veți găsi și un plan de finanțare pe gustul și buzunarul fiecăruia. Iar în cea ce privește seriozitatea? Dacă 20 de ani de existență pe piață nu vă spun nimic, încercați-le produsele și convingeți-vă singuri.

Eu știu doar că până de crăciun; până când (sper că) voi finaliza și aplicația mea, voi deține acest FonePad și voi fi unul dintre cei mai fericiți clineți Bocris. Iar ca să nu las treburile nefinalizate, dacă aș uita cumva, trageți-mă de mânecă pentru ai face și un review luna ce vine când îl voi și avea.

6 comentarii :

  1. V-as recomanda "Tableta Samsung Galaxy Tab 2 P3100 7" ". Este cu autonomia bateriei mult mai mare, lucru necesar in drumetii! :) (un pic mai scumpa, dar se merita...parerea mea)

    http://www.ideall.ro/magazin/tblete/Tableta-Samsung-Galaxy-Tab-2-P3100-7-Dual-Core-Cortex-A9-1GHz-RAM-1GB-8GB-3G-Android-4-0-alba/produs-33113

    http://www.shopmania.ro/tablete/p-samsung-galaxy-tab-2-7-0-p3100-37630076#rec

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sfat, dar te-as mai intreba atunci ceva.
      Samsung este o firma gen philips, care face de toate dar nu e specialist adevarat in niciuna. (mai putin in marketing, acolo exceleaza amandoi)

      In schimb Asus este producator de componente de calculator de cand ii stiu, (tableta este la urma urmei un calculator, smartphone-urile la fel)

      si atunci tu cu-i i-ai da mai multa incredere?

      Ștergere
  2. Păi, ce să spun. Mult succes în realizarea aplicaţiei, mult succes şi cu tableta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte multumit de Asus si eu, Nexus 7.
    Succes si asteptam !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crede-ma ca si eu astept cu sufletul la gura, cel care ma ajuta cu aplicatia e putin prins, si chiar de ne mai sfatuim, avansam tare incetisor. am promisiunea ca peste 2-3 saptamani sa am o versiune functionala pe care sa-l pot testa ... de acolo incolo ar trebui lucrurile sa mearga mai repede ...

      Ștergere